Hopp til innholdet

Mangfold

Mangfold

Vi har som mål i SYSCO å bygge et sagnomsust selskap som våre ansatte digger å jobbe for, og som kundene våre elsker å jobbe med. Det får vi aldri til uten mangfold – både i kjønn, alder, etnisitet, bakgrunn og kompetanse.

I SYSCO har vi allerede ansatte fra over 20 forskjellige land, men vi har en målsetning om å øke kvinneandelen. Faktisk har vi et mål på vegne av hele tech-bransjen, om å øke kvinneandelen til 40 prosent innen 2025. Det målet deler vi med ODA Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i Tech, der SYSCO er Platinum partner.

«Vi gleder oss til å jobbe enda tettere med ODA Nettverk, ikke bare for å framstå som en attraktiv og god arbeidsplass for kvinner, men enda viktigere – for å forplikte oss til å adressere viktige samfunnsspørsmål og bidra til å få flere kvinnelige talenter inn i vår fantastisk spennende bransje»

Dagfinn Ringås, CEO i SYSCO

SYSCO ble rangert blant de 10 beste selskapene i Norge
Hun Spanderer har utviklet Equality Check– en plattform for offentlige, anonyme anmeldelser om opplevd likestilling og mangfold i arbeidslivet. En slags tripadvisor for likestilling og mangfold. I dagens transparente verden leser vi anmeldelser om restauranter og hoteller, men ikke om arbeidsplassen vår- som jo er et av de viktigste valgene vi tar. Se hvordan våre ansatte har rangert oss innenfor likestilling og mangfold her >

Er det å utdanne menn den beste måten å bekjempe unconscious bias? Les hva vår CEO Dagfinn Ringås har å si om saken i Intervju med Equality Check her >

Girl Tech Fest i Mexico. Kampen for flere kvinner i tech handler ikke bare om Skandinavia. Vi i SYSCO ønsker å bidra til å øke mangfoldet i bransjen også utenfor Norge. Derfor har vi valgt å støtte Girl Tech Fest i Mexico. I Norge er Girl Tech Fest en stor suksess, og vi vil gjerne bidra til å gi jenter i Mexico de samme mulighetene. Ja, Mexico er langt unna Norge – men tech er grenseløst og like aktuelt overalt. 

Les mer

I SYSCO har vi stort fokus på mangfold generelt, og på å øke kvinneandelen. Derfor digger vi denne kåringen som er i regi av Abelia og Oda-Nettverk.

Les mer

Er du ung og nyutdannet? Leter du etter et sted å starte din karriere? Da kan kanskje SYSCO være et sted for deg!

Les mer

Vi skal gjøre vårt ytterste for at både vi som arbeidsgiver – og ODA – når målsetningen om 40% kvinner i Tech innen 2025

Les mer
Tilbake til toppen