Hopp til innholdet

Vi tar ​sosialt ansvar

Vi tar ​sosialt ansvar

Vårt mål i SYSCO er å bygge et sagnomsust selskap som våre ansatte digger å jobbe for, og som kundene våre elsker å jobbe med. Derfor fokuserer vi sterkt på meningsfylt arbeid og mangfold.

Meningsfylt arbeid​: Vi ønsker at våre ansatte skal ha meningsfylt arbeid – og vi skal minst ha en «gåsehud-hjertesak» hvert år der vi jobber frivillig for likhet, fred og rettferdighet. Siden 2019 har vi hatt et samarbeid med KRIPOS for å forebygge nettovergrep mot barn​.

Mangfold​: SYSCO er et mangfoldig selskap med mange nasjonaliteter og ulike folk. Fremover skal vi skal signifikant øke andelen av kvinner i selskapet og redusere snittalderen på våre nyansatte. 

SYSCO vant pris for mangfold og likestilling, les mer her >

SYSCOs sosiale ansvar

​Vårt største og viktigste initiativ har vært vårt samarbeid med Kripos for å forebygge overgrep mot barn og unge på nett. SYSCO er et teknologiselskap, og ved hjelp av gode hoder og ny teknologi, bidrar vi til å lage smarte løsninger for å forebygge nettovergrep.

SYSCO har i samarbeid med KRIPOS satt ned en gruppe frivillige for å finne hvordan vi kan minimere dette store problemet – med tverrfagligkompetanse og nye teknologiske løsninger. Vi har også invitert – og fått med oss andre teknologiselskaper på det vi kaller “Dugnad til barnas beste”. Vi inviterer andre Tech-selskaper med på dugnaden! Ta kontakt med oss dersom du vil bidra.

SYSCO jobber sammen med Humans for Humans i kampen mot menneskehandel. Menneskehandel er et alvorlig problem i Norge og verden. I Norge oppdages det opptil 300 ofre for menneskehandel hvert år. Les om vårt engasjement som lar våre teknologiske superhelter jobbe pro bono i kampen mot denne formen for moderne slaveri >

I vårt arbeid med å ta sosialt ansvar støtter vi også organisasjonen Humans for Humans. Dette er en organisasjon som jobber med å hjelpe ofra for menneskehandel. Menneskehandel er et alvorlig problem i Norge og verden. I Norge oppdages det opptil 300 ofre for menneskehandel hvert år.

SYSCO har hjulpet til med å lage en avlyttingssikker, webbasert kommunikasjonsplattform som gjør det tryggere for ofre for menneskehandel å kontakte hjelpere. I tillegg er det enklere for frivillige som jobber mot menneskehandel å samarbeide og dele informasjon.

Les om vårt engasjement som lar våre teknologiske superhelter jobbe pro bono i kampen mot denne formen for moderne slaveri >

SYSCO er partner i SOS-Barnebyer sitt prosjekt Digital Village. I dette prosjektet jobber SOS-barnebyer, sammen med sine partnere, for å tette det digitale gapet, og gi marginaliserte barn og unge like muligheter gjennom teknologi. Dette er noe SYSCO har lyst til å være en del av, og bidra med vår ekspertise.

346.000.000 barn over hele verden har ingen tilgang til den digitale verden. I Norge er over 400.000 mennesker i det sakalte ′′digital gap”. Corona-pandemien har gjort dette problemet verre, hvor barn er koblet fra utdanning, informasjon og tilgang til riktig hjelp.

Digital Village-prosjektet startet i 2017 og mer enn 15 000 barn, ungdom og omsorgspersoner i SOS-barnebyers program over hele verden har fått tilgang til digtalt ustyr og opplæring. I Norge startet SOS-Barnebyer opp initiativet sammen med tech-gründer Isabelle Ringnes.

SYSCO er et selskap med teknologiske superhelter og vi bidrar hele tiden til å løse IT-problemer. I prosjektet Digital Village kan vår ekspertise bidra til å øke forståelsen av det digitale gapet. Vi skal jobbe sammen ved å arrangere workshop, der vi skal dele vår kunnskap om digitalisering, beskyttelse av barn på nett, og lage IT-løsninger som ′′snakker′′ til barna.

Les om er SOS-Barnebyer sitt prosjekt Digital Village her>

Mangfold i SYSCO. Vårt mål er å bygge et sagnomsust selskap som våre ansatte digger å jobbe for, og som kundene våre elsker å jobbe med. Det får vi aldri til uten mangfold – både i kjønn, alder, etnisitet, bakgrunn og kompetanse. Likt lønn for likt arbeid og lik erfaring, samt like muligheter uavhengig av etnisitet, legning, livssyn og funksjonsevne er viktig for oss.

I SYSCO har vi allerede ansatte fra over 20 forskjellige land, og vi har en uttalt målsetning om å øke kvinneandelen til 40 prosent innen 2025. Det målet deler vi med ODA-nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i Tech. SYSCO er ODA Platinum partner. ​

SYSCO ble i 2021 kåret til det beste mellomstore, norske selskapet i forhold til likestilling og mangfold. Hun Spanderer har utviklet Equality Check– en plattform for offentlige, anonyme anmeldelser om opplevd likestilling og mangfold i arbeidslivet. En slags TripAdvisor for likestilling og mangfold.

I dagens transparente verden leser vi anmeldelser om restauranter og hoteller, men ikke om arbeidsplassen vår – som jo er et av de viktigste valgene vi tar. Se hvordan våre ansatte har rangert oss innenfor likestilling og mangfold >

Hvert år kårer Equality Check de norske bedriftene som er flinkest på likestilling og mangfold. Kåringene er basert på anonyme vurderinger fra egne ansatte på den åpne plattformen Equality Check har utviklet. SYSCO vant pris for mangfold og likestilling, les mer her >

Er det å utdanne menn den beste måten å bekjempe unconscious bias? Les hva vår CEO Dagfinn Ringås har å si om saken i Intervju med Equality Check her >

Vår CEO Dagfinn Ringås vant prisen ODA Awards Man under ODA Awards 2021. For å oppnå ODAs mål om 40 prosent kvinner i teknologibransjen, er det nødvendig at menn og kvinner samarbeider på tvers av alder, bakgrunn og kompetanse. For å bidra til dette målet, blir ODA Awards gitt som en anerkjennelse for det målrettede arbeidet som er utført av organisasjoner og enkeltpersoner for å øke mangfoldet i teknologiindustrien.


Dagfinn Ringås med den flotte prisen han vant under ODA Awards Man 2021

Les hva Budstikka skrev om Dagfinn sine tanker om mangfold, og om å vinne ODA Awards Man 2021 >

Girl Tech Fest i Mexico. Kampen for flere kvinner i tech handler ikke bare om Skandinavia. Vi i SYSCO ønsker å bidra til å øke mangfoldet i bransjen også utenfor Norge. Derfor har vi valgt å støtte Girl Tech Fest i Mexico. I Norge er Girl Tech Fest en stor suksess, og vi vil gjerne bidra til å gi jenter i Mexico de samme mulighetene. Ja, Mexico er langt unna Norge – men tech er grenseløst og like aktuelt overalt. 

Les mer

I SYSCO har vi stort fokus på mangfold generelt, og på å øke kvinneandelen. Derfor digger vi denne kåringen som er i regi av Abelia og Oda-Nettverk.

Les mer

Er du ung og nyutdannet? Leter du etter et sted å starte din karriere? Da kan kanskje SYSCO være et sted for deg!

Les mer

SYSCO er Platinum partner med ODA – Nordens ledende nettverk for kvinner i Tech.

Les mer
Tilbake til toppen